Een industriële look in een handomdraai

Ben jij op zoek naar tips voor het inrichten van een industrieel interieur? Dan ben je aan het juiste adres. Hier wat tips om je industriële woning helemaal af te maken.

 

Zitmeubels

Welke interieurwinkel je ook binnenloopt, grote kans dat daar ook industriële zit(meubels) te vinden zijn. Of wat dacht je van dat hotel om de hoek, of dat gezellige café in het dorp? Je kunt er bijna niet meer om heen. En dat is op zich ook niet zo gek, want de industriële look is ook heel goed te combineren met andere interieurstijlen door zijn eenvoud en stoere look. Dus schroom vooral niet om een lekkere opvallende bank of fauteuil aan je interieur toe te voegen.

 

Materialen

De industriële look draait om balans. Een balans tussen voorwerpen en materialen die zorgen voor ‘sfeervol’ met als tegenhanger ‘koel’. Metaal en baksteen zijn van die materialen die bijdragen aan de “koele’ kant van die industriële balans. Leer is juist weer een materiaal dat bijdraagt aan de ‘sfeervolle’ kant. Experimenteer dan ook vooral met deze materialen om jouw balans van industrieel te vinden.

 

Deuren

Deuren zijn er niet alleen maar om ruimtes af te sluiten en toegang tot te bieden. Deuren leveren ook een bijdrage aan het interieur en de hoeveelheid licht die een ruimte binnenkomt. Stalen deuren vind je bijvoorbeeld steeds meer terug in de industriële interieurstijl. De combinatie van staal en glas maakt dat de deur perfect bij het interieur past en ook nog eens voor een enorme hoeveelheid licht zorgt. Bij stalen-deur.nu vind je een groot assortiment aan stalen deuren, die je ook nog eens zelf kan samenstellen, zodat de deur precies past bij jouw inrichting.

 

Muren

Een muur is eigenlijk een heel veelzijdig iets. Zo kun je er niet alleen van alles aan bevestigen, je kunt er ook een statement mee maken. Daarmee kunnen ze absoluut een bijdrage leveren aan jouw interieur. Een industriële muur kan er verschillend uitzien: steen, baksteen of ga je toch voor beton? Net zoals een (opvallend) kleurtje op je muur boekdelen kan spreken, kan een kale en onbewerkte muur dat zeker ook. Dus ga lekker met je muren aan de slag, of juist niet, voor die industriële look waar jij naar op zoek bent.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *