Nieuw huis gekocht? Laat je vloer technisch onderzoeken!

Wanneer je een nieuw huis of appartement koopt, is het van belang om een bouwkundige keuring uit te voeren. Op deze manier ontdek je de daadwerkelijke staat van het huis en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan wanneer je intrekt. Het gebeurt namelijk vaak dat kopers van een nieuw huis op een roze wolk zitten, omdat ze zo enthousiast zijn over het vinden en kopen van hun droomhuis. Hierdoor zien ze vaak de gebreken van het huis over het hoofd. Het is in het specifiek van belang om de vloer technisch te laten onderzoeken. In dit artikel wordt besproken waarom.

Het belang van een technisch vloer onderzoek

Het laten uitvoeren van een technisch onderzoek van de vloer van je huis is van belang, omdat wanneer dit niet wordt gedaan en de ondergrond misschien een veel te hoog vochtgehalte heeft, je nieuw geplaatste vloer misschien wel nat wordt en waterschade oploopt. Een technisch onderzoek is dus een goede investering. Het kan je op lange termijn erg veel geld besparen, omdat eventuele beschadiging wordt voorkomen.

Wat houdt een vloer technisch onderzoek in? 

Tijdens een technisch onderzoek naar de vloer van een huis wordt de ondergrond, waarop de nieuwe vloer moet komen te liggen, onderworpen aan een grondig technisch onderzoek waarbij vastgesteld wordt of deze geschikt is voor het soort vloer dat op deze ondergrond gelegd zal gaan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parketvloer, pvc, laminaat of houten vloeren. Er wordt voornamelijk gekeken naar bijvoorbeeld het vochtgehalte en de mate van egalisering. Dit laatste verwijst naar in hoeverre de ondergrond egaal genoeg is. Hierbij worden professionele technische instrumenten gebruikt. 

Het rapport 

Na een technisch onderzoek wordt er vaak een gedetailleerd rapport opgesteld waarin alle bevindingen van het onderzoek gedetailleerd worden gerapporteerd en er eventueel advies wordt gegeven. Een goed voorbeeld van en vloerspecialist die als een van zijn diensten het uitvoeren van technisch onderzoek aanbiedt is Gerlof Hofmeijer Consultancy. Met zijn jarenlange ervaring in het doen van technisch onderzoek en opstellen van gedetailleerde rapporten, voorziet hij je van gericht advies. 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *