waarom kiezen voor een verstelbaar bureau?

Het in hoogte verstelbare bureau wordt steeds populairder. In sommige landen is het al de standaard om een zit sta bureau als werkplek te gebruiken. In dit artikel leggen we kort uit waarom een verstelbaar bureau zo populair is.

Waarom zijn de in hoogte verstelbare bureau’s zo populair?

De eerste bedrijven begonnen eind jaren negentig met de aanschaf van zit-sta bureaus. Zit sta bureaus zijn eenvoudig in hoogte verstelbare bureaus die elektrisch of handmatig kunnen worden bediend. De laatste jaren neemt de populariteit van een zit sta bureau alleen maar toe. De reden hiervoor is dat mensen zich realiseren dat zittend werken niet altijd gezond is. Kantoormensen zitten de hele dag, dus ze bewegen nauwelijks. Als je geen elektrisch bureau hebt, heb je niet veel keuze, dus je moet de hele dag stilzitten, met alle risico’s van dien. Tegenwoordig is het steeds meer een vereiste om een verstelbaar bureau op kantoor te hebben, zodat je vaak van werkhouding kan wisselen.

Drie redenen om een verstelbaar bureau aan te schaffen

Minder rug-, schouder- en nekklachten

Langdurig zitten is een risicofactor voor de ontwikkeling van lage rugpijn. Een alternatief voor kantoorwerk is om op te staan, maar zelfs bij langdurig staan is er een associatie gevonden met lage rugpijn. Een combinatie van zitten en staan om een werkdag door te komen lijkt het perfecte alternatief.

Verbetert de productiviteit

Door urenlang te zitten kan het concentratievermogen afnemen. Verder kan het ook prettig zijn om staand te werken na een tijdje zittend gewerkt te hebben. Onderzoek heeft aangetoond dat staande werknemers productiever zijn bij het schakelen tussen zitten en staan dan alleen de hele dag zitten.

Maximale flexibiliteit

Een in hoogte verstelbaar bureau is een goede oplossing voor bedrijven die werken met flexibele werkplekken. Flexwerkers kunnen heel eenvoudig hun eigen bureauhoogte samenstellen. In tegenstelling tot een bureau dat niet verstelbaar is.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *