Inbouw stopcontacten

Een inbouw stopcontact is een type stopcontact dat in de muur wordt geïnstalleerd, in plaats van aan het oppervlak van de muur te worden bevestigd. Dit type stopcontact wordt vaak gebruikt in badkamers en keukens, waar het handiger kan zijn het stopcontact te verbergen achter een afdekplaat dan het uit de muur te laten steken.

Inbouw stopcontacten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn het aansluiten van lampen, het voeden van elektrische tandenborstels en het opladen keukenapparatuur.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een inbouw stopcontact. Waaronder:

Ten eerste is de kans kleiner dat ze beschadigd raken dan stopcontacten die aan het oppervlak van de muur zijn bevestigd.

Ten tweede zijn ze moeilijker bereikbaar voor kinderen, wat het risico op elektrische schokken kan verkleinen. De stopcontacten zitten in de muur en hebben vaak een dubbele zekering, allemaal factoren die het moeilijker maakt voor kinderen om per ongeluk een schok te krijgen

Tot slot kunnen inbouw contactdozen esthetisch aantrekkelijker zijn, omdat ze niet zoveel ruimte op de muur innemen. Hierdoor is er meer plek op de muur voor bijvoorbeeld schilderijen of andere decoratie.

Je kan in principe de stopcontacten zelf aanleggen maar het wordt wel aangeraden dat je een professionele elektricien inhuurt om de veiligheid te bewaren en je apparatuur van stroom te voorzien. Het kan namelijk erg lastig zijn aangezien dit stopcontacten zijn die je niet zomaar even op de muur schroeft, dit gaat binnenin je muur.

Drie Witte Stopcontacten

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *