De invloed van kleuren in je huis

Als je een huis gaat inrichten, is het belangrijk om goed na te denken over de kleuren die je kiest. De kleuren hebben namelijk een grote invloed op de sfeer en uitstraling van een huis. Misschien wel een belangrijke invloed dan we van te voren verwachten. In dit artikel leg ik uit wat de invloed is van kleuren in je huis.

Lichte kleuren maken een ruimte groter

Lichte kleuren zorgen ervoor dat het invallende licht beter weerkaatst. Het meeste licht wordt weerkaatst op een witte muur. Een zwarte muur daarentegen zorgt ervoor dat het licht absorbeert. Waardoor een kamer kleiner oogt. Wanneer je een kleine kamer moet inrichten, is het aan te raden om hier rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld voor een lichte keramische tegel voor de vloer of schilder de muren wit. 

Kleuren hebben invloed

Kleuren roepen bij de meeste mensen emoties op. Zo geeft de kleur blauw een gevoel van ontspanning en laat het ons meestal denken aan de zee en rood geeft een warm gevoel en laat ons denken aan liefde. Elke ruimte in een woning heeft een verschillende functie. De woonkamer wordt gebruikt om te ontspannen, de keuken om eten voor te bereiden en de werkkamer om prestaties te leveren. Probeer hierbij rekening te houden met de kleuren die je gebruikt. 

Ben je opzoek naar lichte vloertegels? Neem dan snel een kijkje op ceramicavloeren.nl. Zij beschikken over een groot assortiment aan vloertegels in allerlei verschillende kleuren en maten.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *