Biedt een bouwkundig rapport meer zekerheid?

Een bouwkundig rapport kan je laten maken om meer zekerheid te hebben over de bouwkundige staat waarin het huis zich bevindt. Een bouwkundig rapport zal opgesteld worden nadat een bouwtechnische keuring is uitgevoerd. Een bouwtechnisch rapport wordt opgesteld door een bouwkundig ingenieur. 

 

Welke zaken worden opgenomen in een bouwkundig rapport

In een bouwkundige keuring zal je verschillende zaken tegenkomen zoals: leidingwerk in de kruipruimte, de ventilatie en de riolering. Niet te vergeten de fundering en de vloeren. Je krijgt ook een visuele beoordeling over de onderhoudsstaat van de keuken, de technische staat van de alle elektrische installaties. Je krijgt ook een visuele beoordeling over de technische staat van de cv-installatie en de onderhoudsstaat van de verschillende sanitaire groepen. Je krijgt ook een overzicht van de staat van de verschillende opstallen op het erf, de schuur en de garages. Je zal ook kunnen zien wat de staat is van het dak, de dakpannen, de goten en de schoorstenen. Je zal ook zien als er een risico is op koolmonoxide en of de aanwezigheid van loden waterleidingen. Men neemt ook mee de staat van de ramen, kozijnen en deuren, muren, vloeren en metsel en voegwerk. 

 

Wees erbij tijdens de inspectie

Om niet voor verrassingen te komen staan wat in het rapport staat is het altijd handig om tijdens de inspectie van het huis aanwezig te zijn. Zo ben je dan direct op de hoogte van wat er is mis is en wat goed is in en rond het huis. 

 

Wat doet een bouwkundig expert

De bouwkundig expert zal samen met jou de woning inspecteren. Tegelijkertijd zal je wijzen op de gevonden gebreken. Na de inspectie van de woning zal hij je een volledig verslag geven die ook worden ondersteunt met foto’s. Je krijgt ook een volledig overzicht van de geraamde kosten die je direct zal moeten maken om bijvoorbeeld het houtrot in de raamkozijnen aan te pakken. Je krijgt ook een overzicht van de kosten die je op lange termijn zal moeten doen zoals schilderen of een nieuwe ketel kopen. 

 

Met een bouwkundig rapport ben je altijd op de hoogte van de bouwkundige staat van het huis en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *